בכל מערכת בחירות, מסבירים לנו שזו המערכת החשובה ביותר, ואכן כל מערכת בחירות היא חשובה, ולו בשל האפשרות ליצור שינוי. בבחירות הקרובות שיערכו בספטמבר, זו לא תהיה סתם אמירה, זו תהיה האמת. בוודאי עבור בעלי עסקים בעולמות תוכן שונים. סקרנים? המשיכו לקרוא.
שוב מגיעים לקלפי
מערכת הבחירות הקרובה, זו שאמורה להיערך בספטמבר 2019, איננה מתאפיינת בדיון אידיאולוגי משמעותי, בוודאי לא ביחס למערכות בחירות קודמות. אנחנו יכולים לראות הדיון כיותר אישי ופחות ערכי, פחות אידיאולוגי. בבחירות בספטמבר אנחנו כנראה נעסוק בצד האידיאולוגי, בצד מעשי ולא אישי – וזה הנושא הכלכלי, בפרט בהתייחסות כלפי בעלי עסקים.
כידוע, מדינת ישראל הולכת לבחירות אלו אחרי שהאזרחים הצביעו בבחירות באפריל 2019. אך בשל העובדה שהקמת הממשלה לא צלחה, הוחלט לקיים בחירות חוזרות, שכן אלה מתקיימות בחודש הבא. שתי מערכות הבחירות, וכן הוצאות שונות ומגוונות שבוצעו במהלך השנים האחרונות, לצד מה שמתרחש בשווקים בעולם, יצרו אפקט כלכלי משמעותי, כזה שיכול להשפיע על בעלי עסקים וכן על השכירים והעצמאים במשק.
בעלי עסקים במשך שנים רבות, נאלצים להתמודד עם בעיות שונות שמשפיעות על היכולת שלהם לעבוד כפי שהם רוצים, להרוויח, ולהתחרות, בין אם בשוק המקומי ובין אם בשוק הבינלאומי. על כן, יש השפעה רבה לבחירה שהם יעשו בבחירות הקרובות. בעל עסק שיבחר במפלגה שלא תענה על הצרכים שלו, עלול להתעורר בבוקר למחרת כשהאינטרסים שלו כבעל עסק אינם מיוצגים בכנסת, וגרוע מכך, האינטרסים המנוגדים לו, זוכים לכוח משמעותי ומשפיע.
אילו בעיות עומדות בפני בעלי עסקים?
מן הסתם, כל בעל עסק מתמודד עם בעיות שונות, בהתאם למצבו ולגודל שלו. מן הסתם, בעלי עסקים בתחומים שונים מתמודדים עם בעיות שונות, שוב בהתאם לתחום, לאופי שלו, לתחרות השוררת בו ולדרישות שהמדינה מציבה בפניהם.
אך יש בעיות מסוימות אשר במובנים רבים הן כלליות, ועסקים רבים בתחומים שונים מתמודדים איתן. למשל, מחסור בכוח אדם, דרישות ותנאים של עובדים, רגולציה, מחוסר או עודף בתחרות מקומית, מסים גבוהים, דרישות כבדות ומחמירות מן המשטרה ומרשויות אחרות, התערבות יתר של המדינה באותם תחומים ועוד שורה ארוכה של בעיות אשר בעלי עסקים מכירים ויכולים לפרט בצורה מדויקת ומלאה, כיצד אותן בעיות משפיעות עליהם ועל היכולת שלהם להרוויח.
כיצד עושים את הבחירה הנכונה?
אומנם, כפי שציינו, מערכת הבחירות הנוכחית איננה מתאפיינת בויכוח אידיאולוגי ערכי והרבה פעמים קשה לשים את האצבע על ההבדלים בין המפלגות השונות. ובכל זאת, ניתן ללמוד מה ההבדלים בין המפלגות, בין אם זה דרך המצע הכלכלי של כל מדינה, בין אם אלה הדיונים שכל מפלגה מנהלת בתחום, וכן אם יורדים עמוק יותר לפרטים, במסגרת חוגי בית, אירועים שונים של המפלגות, רשתות חברתיות או בדרכים אחרות.
על כן, בעלי עסקים שרוצים לקבל את ההחלטה הנכונה כיצד להצביע באופן שיתאים לעסק שלהם, מוזמנים לקרוא את המצע של כל מפלגה, ולהכיר את הערכים האידיאולוגיים שלהן לעומק – כך ניתן יהיה לבצע החלטה מושכלת.