פירוק חברה לא פעילה: המדריך המלא לביצוע

ממש כפי שצריך לדעת כיצד נכון לפתוח חברה, כך גם צריך לדעת כיצד ניתן לסגור חברה שהפסיקה להיות פעילה. מדוע זה חשוב? כיוון שאם לא רוצים לשלם אגרה ללא צורך, להמשיך להשקיע זמן וכסף בהגשת דו"חות שנתיים, או לסבול מסנקציות מטעם רשם החברות, יש לוודא שמתנהלים כנדרש. מה זה אומר? שאם החברה אינה פעילה, מוטב שהיא תתפרק בדרך המהירה והיעילה ביותר. במה אם כן כרוך התהליך, מדוע ייעוץ משפטי הכרחי ומהי הדרך הקלה ביותר על מנת לסגור את הפינה? ובכן אם גם אתם מבקשים לסגור חברה בצורה מסודרת, המידע הבא יעשה לכם סדר.

מתי חברה מוגדרת כלא פעילה?

מתלבטים האם לסגור את החברה, או האם בכלל מורשים לבצע צעד שכזה? ובכן לפני שמבצעים שלב מהותי כגון סגירת חברה, מוטב לקבל ייעוץ מקצועי. מדוע? ובכן מידע מטעם עורך דין בנושא פירוק חברה יעשה לכם סדר, יסייע להפיק את המרב ובו זמנית יסייע למזער נזקים. באופן כללי נציין שאם לחברה אין נכסים או חובות, אם לא מתנהלים כנגד החברה הליכים משפטיים ואם בעלי המניות משתפים פעולה, רוב הסיכויים שמדובר בתהליך קביל. עם זאת, אין ספק שעו"ד שבקיא בתחום יספק סקירה הרבה יותר רחבה ומקצועית – יתגלה כסיוע משמעותי.

 

שירותי משרד אונליין השדרוג שאתם צריכים לניהול העסק

 

ניהול מקוון לצד שינוי סטטוס

אז אם בדקתם ומצאתם שהכי נכון לסגור את החברה, טוב להכיר עו"ד שמתמחה בתחום ואף עו"ד שמתנהל מולכם באופן מקוון. שנרחיב? מדובר בהליך שמתבצע באופן מקצועי ובו זמנית באופן מהיר שחוסך הרבה בלאגן. באמצעות ניהול מקוון ניתן לקדם מהלכים רצויים מבלי לעצור את שגרת היום. מהו אם כן המסלול המהיר לפירוק חברה שאינה פעילה? ובכן כל עוד נעזרים בליווי מקצועי, ממש כשם שחברת Legal-it מספקת, תמצאו שראשית צריך לקיים "אסיפה כללית" של בעלי המניות ובאמצעותה להגיע להחלטה. לאחר מכן יש לעסוק בהכנת תצהיר שדן ביכולת של החברה להחזיר את סך החובות בתוך פחות משנה. מה קורה הלאה? לאחר שרשם החברות מקבל את התצהיר ומאשר אותו, הוא משנה את הסטטוס. הופך אותכם מחברה פעילה לחברה בפירוק.

רגע לקראת סגירה

לאחר שאוחזים בתואר "חברה בפירוק", יש לערוך אסיפה עם סך בעלי המניות ולדון בתרחיש הפירוק, כאשר יש להשיג החלטה שמגובה ברוב קולות. בהנחה והושג רוב שמצדד בפירוק החברה, יש לפרסם זאת ב"רשומות" ולבחור דמות שתוגדר כאחראית על יישום התהליך. עתה לאחר שהשלבים הפורמליים מגיעים לתומם, נדרשים לוודא שאין כל חובות מצד החברה. במקביל, ה"מפרק" (הדמות שנבחרה להוביל את המהלך) נדרש להכין דו"ח שמתאר את פעולות הפירוק שעומדות על הפרק. בתום שלב זה מזמנים מחדש אסיפה ובה דנים בסך הפעולות שנותר לבצע. בתום הפגישה נדרשים לשלוח את הדו"ח לרשם החברות (עד כ7 ימים) ולהצהיר על הצגת הדברים בפני סך בעלי המניות.

מתנהלים בצורה חכמה

מה עתה? בתום 3 חודשים אמורה להגיע ההודעה המיוחלת, הודעה שמעידה שהחברה אכן נסגרה. מכאן כפי שניתן לראות מדובר בתהליך שכרוך בלא מעט שלבים ושעליו להתנהל בצורה מאוד מסודרת ומדויקת. בין היתר מתבקשים למלא תצהירים, לערוך מפגשים, להגיש מסמכים, להסדיר חובות כספיים, לייצר דו"חות, להימנע מסנקציות וכדומה. מכאן שאם רוצים להימנע מתשלומים מיותרים ובמקביל להרוויח את מרב הזכויות, בהחלט יש טעם להיעזר בעו"ד שבקיא בתחום, ואם ניתן, אז גם לסגור את הפינה באופן מקוון שחוסך הרבה זמן. יש שאלות, מתלבטים, מבקשים לסמן וי על המשימה מבלי לחדול להתעסק בשגרה? הגיע הזמן להתקדם. הגיע הזמן להבין שהנחייה מקוונת אינה הוצאה, אלא דרך מתבקשת לחסוך זמן ולהפיק את המיטב.