בשנים האחרונות ניתן לראות כיצד יותר ויותר מקומות עבודה בוחרים להקים חדר כושר לטובת העובדים. האם ההשקעה הכספית באמת משתלמת? ובכן, בהחלט כן!
הקמת חדר כושר לעובדים: סמל סטטוס נחשק
זה לא סוד שבמדינת ישראל עובדים המון שעות. למעשה, ברוב מקומות העבודה עובדים שוהים מעל לשמונה שעות, ובהתאם לכך מבלים לא מעט מזמנם האישי בין כותלי המשרד. כחלק מחשיבה מחודשת של מעסיקים רבים ניתן לראות כיצד מוקמים יותר ויותר חדרי כושר שאותם מייעדים לרשות העובדים, מתוך מטרה לספק להם מקום בו יוכלו להוציא אנרגיה כמו גם ליצור חברויות חדשות. אם פעם היה מדובר בפנטזיה מוחלטת ובסמל סטטוס של חברות הייטק, כיום ניתן לראות כיצד חברות וארגונים המציעים לרשות העובדים חדרי כושר מאובזרים. מדובר בסמל סטאטוס נחשק מאוד בעבור עובדים שמחפשים מקומות עבודה שמעניקים ערך מוסף, ועל כן אם יש חדר ריק במשרד ניתן בהחלט להסב אותו לחדר כושר שיעניק לעובדים אפשרות להתנתק קצת ולדאוג לבריאותם, תחת המעטפת של דאגה לרווחת העובדים. זה הזמן להסביר כי לא צריך להוציא סכומי עתק לצורך הקמה אלא ניתן דרך חברות מקצועית המתמחות בתחום הכושר לרכוש משקולות בכמה משקלים, מזרנים כמו גם אביזרי ספורט נוספים, ובהתאם לכך ליצור חלל מזמין ונעים בו העובדים יכולים לשהות מחוץ לשהות העבודה או אפילו בעיצומו., כפי שנסביר כעת.
מהם היתרונות של הקמת חדר כשר?
מחקרים שנערכו בשנים האחרונות מצאו כי פעילות ספורטיבית משפרת את תפקוד המוח ואף מגבירה את הריכוז, ועל כן הקמה של חדר כושר לרשות העובדים יכולה בהחלט לסייע להם לצאת מהשגרה השוחקת ולחזור לעבודה כאשר הם רעננים לאחר אימון. נוסף לכך, ספורט מפחית באופן משמעותי מצב דחק וסטרס ועל כן השימוש בחדר יכול לתרום לצורך הפגת מתחים, לא מעט בשל הפרשה של הורמון האנדורפין אשר אחראי בין היתר על הוויסות החושי. מאחר וההורמון הזה ידוע בתרומה האדירה שלו לבריאות הנפש, ועל כן האפשרות להעניק לעובדים שלכם את הזמן הזה יכול בהחלט לתרום לשיפור מצב רוחם ולהפחה משמעותית במידת הלחץ שהם שרויים בה. על כן, העובדים שלכם יכולים להיעזר באימונים השוטפים לצורך הפגת מתחים אך גם יצירה של קשרים חברתיים חדשים עם עמיתים, כחלק מאימון גופני משותף.
דאגה לרווחת העובד
כאמור, הרגלי חיפוש העבודה השתנו באופן משמעותי בעשור האחרון. אם פעם הרצון להתקבל למשרד היה נעוץ קודם כל במשכורת, כיום רבים מהעובדים מחפשים את ערך המוסף – ואין ספק שחדר כושר הוא אחד מהם. מעסיקים שמספקים לרשות העובדים חדר כושר כמו גם שיעורי ספורט ללא עלות נתפסים בעיניהם כהוגנים, ובהתאם לכך אתם כמעסיקים יכולים לנצל את המודעות לנושא הבריאותי לצורך איתור וגיוס של מועמדים מצוינים למגוון תפקידים. לסיכום, דאגה לרווחתו של העובד מהווה הזדמנות מצוינת למיצוב שמה של החברה שלכם כחברה מובילה בתחומה אשר שמה דגש על הרווחה אך גם על יצירת גיבוש חברתי, כאשר לא פעם במפגש על הליכון או הרמת משקולות יכול להתבצע סיעור מוחות בין העובדים.
מה חשוב לדעת לפני הקמה של חדר כושר?
על מנת שתוכלו להשקיע את הכסף בחוכמה כמו גם לעודד את העובדים להגיע להתאמן, רצוי למפות את אוכלוסיית העובדים ע"פ חתך גילאים ובהתאם לכך לבחור את המכשירים שיכולים להתאים להם. נוסף לכך, תכננו את חדר הכושר כך שיהיה ניתן לקיים בו גם חוגים כמו פילאטיס או יוגה, ובחרו חדר שנמצא במקום מרכזי ונגיש לעובדים. תכנון של החדר אינו מספק אלא נדרש גם להפעיל תוכנית שיווקית לצורך עידוד הגעה מצדם, ועל כן הזמינו אותם דרך טיזרים בקבוצת הוואטספ בעבודה או דרך מיילים. בשביל ההתחלה, צרו קשר עם מאמן כושר מוסמך שיבנה תוכנית פרטנית בעבור כל עובד, כל זאת בכדי שהחדר אותו אתם מקימים במיוחד יהיה תוסס ורווי בפעילות שתועיל לא רק לרמת הפרודוקטיביות אלא גם לבריאותם של כלל עובדי החברה, ובוודאי שלכם כמעסיקים.