אם מניקה: איך חוזרים לעבודה?

חזרה לעבודה לאחר חופשת הלידה היא מאתגרת למדי, בייחוד בעבור נשים שממשיכות להניק. למעשה, חופשת הלידה בישראל נמשכת כ 14 שבועות בלבד, כאשר בתום התקופה אימהות בוחרות או נאלצות לשוב למקום עבודתן תוך כדי שהן נאלצות להתמודד עם מציאות חדשה – המשך תהליך ההנקה תוך כדי עבודה. ע"פ החוק נשים בתקופת לידה זכאיות לקבל דמי לידה המוגבל בתשלום למשך 105 ימים או לתקופה של 56 ימים במסגרת של דמי לידה חלקיים. השאלה איך חוזרים לעבודה בזמן הנקה היא שאלה נפוצה שמטרידה לא מעט אימהות, ועל כן בכדי לסייע בחרנו להציג את הטיפים הטובים ביותר לטובת חזרה לשגרה, גם בעבור אם מניקה:

תכנון מראש

ישנן נשים ששמחות מאוד לחזור לשגרת העבודה ואילו אחרות נאלצות להסתגל לשגרה חדשה ומורכבת למדי. כך או כך, תכנון מראש של זמני השאיבה יכולים מאוד לסייע לטובת התמודדות עם התקופה של חזרה לעבודה בזמן תהליך ההנקה, וזאת באמצעות היערכות מוקדמת המתבצעת באמצעות רכישה של עזרים כמו למשל משאבת חלב וכן שקיות לאחסון. ניתן להשתמש במכשיר כזה לפני ההגעה לעבודה מתוך מטרה לשאוב את החלב ולהימנע ממצב שבו ישנו גודש באזור החזה אבל גם לטובת המשך תהליך ההנקה של התינוק כאשר שוהים בעבודה והוא נמצא אצל המטפלת או בגן. עדיף להתחיל ולהשתמש במשאבת החלב עוד לפני, מתוך מטרה לייצר שגרה חדשה אבל גם להימנע ממצב של תסכול במידה ואת לא מצליחה לתפעל את המכונה כשורה.

הרגלת התינוק לשתייה מבקבוק

מאחר ואת אם מניקה, חשוב להרגיל את התינוק לשתייה מבקבוק ולא דרך השד כחודש לפני החזרה לעבודה. ישנם תינוקות שמסתגלים במהירות לשתייה מבקבוק ואילו אחרים מתקשים בפעולה, ועל כן בכדי ליצור בעבורו חוויה נעימה ככל האפשר מתחילים קודם כל בטפטוף של חלב מהפטמה של הבקבוק וכן להציג לו את הבקבוק באופן עקבי ויומיומי, מתוך מטרה להרגיל אותו לאכול באמצעות הבקבוק. מדובר בתהליך לא פשוט אולם באמצעות הרגלה נכונה ועקבית ניתן להגיע לתוצאות ובכך להפוך התהליך של חזרה לעבודה לפשוט יותר, בשל הרגלה של התינוק לשתייה מבקבוק.

התייעצות עם אנשי מקצוע

החזרה לעבודה לאחר תקופת חופשת הלידה היא מאתגרת ובעלת אלמנט רגשי מובהק. אל תחששי לפנות לסיוע מצד יועצת הנקה אשר יכולה לסייע לך בתהליך של שאיבה עם מכונה כמו גם כיצד להרגיל את התינוק לאכילה מבקבוק. שימי לב כי במסגרת הסיוע אותו את יכולה לקבל מומלץ להצטרף גם לקבוצות ברשתות החברתיות של נשים עובדות כמוך שעברו או עוברות את התהליך שאת עוברת, מתוך מטרה ליצור קבוצת תמיכה שתאפשר לך להרגיש בטוחה אבל גם מוקפת בתמיכה בזמן התקופה הרגישה של חזרה לעבודה ובמקביל גם המשך הנקה.

פנייה לסיוע אצל המעסיק

חזרה לעבודה לאחר הלידה צריכה להתבצע באופן הדרגתי ככל האפשר. לפני שאת חוזרת לעבודה רצוי לתאם פגישה עם המעסיק שלך ולקבוע מולו זמנים בהם תוכלי לשאוב את החלב או לצאת מוקדם יותר מהעבודה, מתוך מטרה להסתגל למציאות החדשה בצורה מדורגת ונוחה לכל הצדדים. אם ישנה אפשרות לעבודה מהבית למשך פעם או פעמיים בשבוע, נצלי אותה.

לסיכום, חזרה לעבודה לאחר חופשת לידה היא מאתגרת בעבור כל אישה ועל אחת כמה וכמה כאשר מדובר בנשים מניקות. אולם, צריך לזכור כי באמצעות הרגלה נכונה וכן תכנון המתבצע באמצעות אביזרים כמו למשל משאבת חלב ניתן ליצור שגרה חדשה ובריאה בעבור התינוק, כל זאת כחלק מהבנה כי בסופו של דבר מדובר במרכיב של זמן שייצור בעבורך בסופו של דבר את היכולת להמשיך להניק, גם כאשר את מנהלת קריירה.