כל עסק ששואף להצליח, רוצה לייעל את עצמו ולהיות טוב יותר מבחינה כלכלית, חייב למצוא את הדרכים השונות לחסוך בהוצאות. חלק מהעסקים עוברים לעבודה עם שירותים במיקור חוץ במקום להעסיק עובדים שכירים, אחרים מגדילים עם הזמן את התעריפים על השירותים או המוצרים שהם מוכרים ויש כאלו שבוחרים להסתייע ביועץ עסקי פיננסי לניתוח שוטף של ההוצאות וההכנסות מדי חודש. עם זאת, נראה כי קשה למצוא דרכים יחסית בטוחות ויציבות לצמצום ההוצאות של העסק וזה משהו שהרבה בעלי עסקים שואפים אליו. בשנים האחרונות הפך התחום של הפאנלים הסולריים לפופולרי ביותר ונראה כי זו אופציה שקורצת לרבים. עבור בעלי בתים פרטיים נראה כי מדובר ביתרון משמעותי מבחינה כלכלית, אך האם מדובר על משהו שמתאים גם לעסקים? ובכן, על מנת שכל אחד יוכל לעשות את הבחירה הטובה ביותר עבורו, אנחנו רוצים להסביר בדיוק איך זה עובד ולהסביר האם זה משתלם או לא לעסקים.
מהם הפאנלים הסולאריים?
מדובר למעשה על מערכת ייחודית של פאנלים שניתן להתקין על גגות בתים פרטיים וכן על גג של בתי עסק והיא מייצרת חשמל עבורנו, כך שאנחנו לא צריכים את החשמל של חברת החשמל שכמובן עולה כסף, אלא מייצרים את החשמל לעצמינו. מערכת כזו כמובן עולה כמה אלפי שקלים, אבל עם הזמן מדובר על השקעה שמכסה את עצמה כאשר מפסיקים לשלם את חשבונות החשמל. אנחנו רוצים לעבור על היתרונות הרבים של המערכת הזו כעת, ואם אתם רוצים ללמוד עוד על התחום או להבין אם מדובר על משהו שיתאים גם לכם, כאן יש מידע שיעזור לכם להכיר את הנושא לעומק ולדעת האם זה יכול להתאים לכם.
השקעה לטווח ארוך
הדבר הראשון שצריך להבין לגבי האפשרות של מערכת סולארית על גג העסק הוא שמדובר על השקעה בטוחה לטווח הרחוק. כלומר, זה לא משנה כמה תעלה התקנת מערכת כזאת (המחיר משתנה בהתאם לגודל ולמורכבות ההתקנה), עם זמן ההשקעה מחזירה את עצמה. מי שמתקין את המערכת לרוב מחזיר את ההשקעה על ידי ביטול לרוב מוחלט של הוצאות החשמל בתוך מספר שנים בלבד.
הכנסה פסיבית פוטנציאלית
כאן הנושא כבר נהיה מעניין אפילו יותר, בגלל שמעבר לאפשרות של חיסכון משמעותי, יש אופציה אמיתית לייצר הכנסה פאסיבית קבועה למשך שנים ארוכות. מה שקורה עם המערכות הללו הוא שהרבה פעמים משקי בית ועסקים מייצרים כמויות חשמל שהם לא באמת צריכים וכך בעצם קורה מצב בו מגיעים לייצור חשמל עודף. את החשמל העודף הזה, חברת החשמל שמחה לקנות מבעלי המערכות ועבורה מדובר בדרך זולה יותר לייצר חשמל, מה גם שמדובר על מגמה ירוקה שמוביל משרד האנרגיה בשנים הארוכות. מי שמייצר חשמל עודף יכול לייצר הכנסה פאסיבית של מאות עד אלפי שקלים מדי חודש.
האם זה מתאים לעסקים?
בגדול התשובה היא כן וזה בהחלט מתאים לבתי עסק מסוגים שונים. עם זאת, זה מתאים כמובן למי שהבניין של העסק בבעלותו, אבל אם אתם שוכרים מקום ממישהו בהחלט אפשר להציע לו את האפשרות הזו שתחסוך לו וגם לכם הרבה מאד כסף.
חשוב לדעת שהמערכת לא מתאימה בכל מקום והגג צריך להיות מספיק גדול וכזה שפונה לכיוון מסוים על מנת שניתן יהיה להפיק מספיק חשמל. למרבה הנוחות ניתן לבדוק באמצעות מחשבון סולארי מיוחד את ההתכנות להתקנת מערכת כזו אצלכם ובגלל שהבדיקה היא חינמית לחלוטין אנו בהחלט ממליצים לבחון את זה לעומק בהקדם. בהצלחה!