צרבות בעבודה: יש מה לעשות

תחושה של צרבת היא תחושה לא נעימה בכלל! מדובר במעין חומציות שעולה במעלה הגרון ויכולה להעיק על הנשימה ולצרוב מאד בגרון ובחלל החזה. יש אנשים שמתארים צרבת כמעין תחושה של אש היוצאת מהפה ומתוך הגרון והחזה או תחושות אחרות של צריבה. אם גם אתם סובלים מהתופעה  – חשוב לטפל בה, בעיקר כאשר אתם נמצאים בעבודה ועוסקים בקבלת קהל ואפילו מטפלים בלקוחות.

מה זה בכלל צרבת?

צרבת היא תופעה פיזית שקורית בשל שריר טבעתי שנמצא בחלק התחתון של הוושט ומונע ממיצים חומצתיים לעלות אל הוושט. החסימה הזאת של המיצים גורמת לתחושת צריבה בוושט בעיקר בתוך החלק האחורי של החזה. התחושה ועליית החומציות עלולה לגרום לכוויה או תחושת פציעה בוושט. החומצה שהקיבה מייצרת גורמת לתחושת השריפה בה אפשר לטפל בעיקר אם תדעו את כל מה שצריך לדעת על צרבות כדי להתמודד טוב יותר.

 מה יכול לגרום לצרבת וממה יש להימנע?

אם אתם מרגישים שיש לכם צרבות במהלך היום בעיקר, בעבודה ובכלל: חשוב להימנע ממספר מנהגים קבועים שבוודאי מגבירים צרבות כמו אכילת מאכלים מטוגנים, אכילה בלילה וצריכת משקאות מוגזים. כדי לטפל בעניין יש להימנע מאכילה לילית (שגם מעלה את הסיכון למחלות לב), להימנע מעישון וצבירת משקל עודף, כמו גם שיש מקרים כמו צרבת בהריון שחשוב לבחון מול הרופא כדי להעלים את התחושה הצורבת.

טיפול בצרבת על ידי שינוי הרגלי אכילה ותזונה

שינוי התזונה שלכם לתזונה עתירת ירקות ירוקים כמו מלפפונים או חסות תעזור למנוע צרבת משום שמדובר בירקות ש"מרפדים" את הקיבה ומכניסים מרכיבים חיוניים לגוף שיכולים למנוע תחושת צריבה. בין היתר יש להחליף פירות שיש בהם חומציות גבוהה כמו למשל תותים או פירות הדר ולבחור פירות ניטרליים יותר כמו תפוח גרנד סמית או אפרסמון. צרכו מזונות כמו מלפפונים ובננות ונסו לא לצרוך מזונות שמכילים אלרגניים כמו אגוזים או סויה.

כדי להפחית צרבות המנעו משתיית אלכוהול ועישון סיגריות וותרו על אוכל חריף. עוד אפשר לקבל טיפול בצמחי מרפא המכילים חומרים ריריים אשר מרגיעים את מערכת העיכול, ואפשר לבחור ויטמין B12 להפחתת התקפי צרבות.

טיפול בצרבות בשעות היום

אם אתם נמצאים בעבודה וסובלים מצרבות תוכלו למנוע את הסבל על ידי בחירת תרופות מדף מונעות חומציות בקיבה. כיום כל בית מרחקת יספק לכם תרופות מדף ללא מרשם שמטרתן למנוע צרבת, כמו כדורים נגד צרבת סותרי חומצה או טבליות 'טאמס' וגם משקה דליל מונע חומציות בקיבה. תרופות שמחייבות מרשם רופא הן נקסיום, אומפרזול לנטון וכולי, שמדכאות חומציות בקיבה.

היוועצו עם רופא המשפחה לגבי יעילות התרופות והתאמתן לתחושות הצורבות שמלוות אתכם. כשאתם בוחרים תרופות חשוב לשים לב כי מדובר בתרופות נוגדות חומצה שעליהן להכיל סידן ומגנזיום. עוד אפשר להיעזר בוויטמינים שמספקים תרופה טבעית יותר.

טיפול בצרבות בלילה

יש לא מעט אנשים שמעידים על כך שהצרבות מגיעות דווקא בשעות הלילה ולא ביום. כדי למנוע צרבות בלילה מומלץ להגביה את מראשות המיטה ואת הגוף העליון בזמן ששוכבים. כאשר הראש יהיה גבוה יותר – יהיה קל יותר למנוע דליפת מיצי קיבה ועלייתם אל הוושט. כדי להפחית בצריבה המנעו מלאכול עד שעתיים לפני הרגע שבו אתם הולכים לישון.

שימו לב! אם אתם לא מצליחים להפטר מצרבות באמצעות שימוש בשיטות הנפוצות – רצוי לפנות אל רופא המשפחה ומשם להתחיל לטפל לעומק בצרבות כרוניות וממושכות. בהצלחה.