כיצד מתנהלים במקרה של אובדן כושר עבודה?

תאונות עבודה או מחלות מקצוע יכולות להתרחש בשל מגוון סיבות. יש את מי שנפגע ממכונה או מנפילה בגובה, יש את מי שחלה עקב חשיפה לחומרים מסוכנים, ויש את מי שאיבד את כושר עבודתו בשל החמרה במצבו הבריאותי. בכול מקרה, הסיבות מגוונות ורבות. במקרה שאינכם יכולים לעבוד באופן זמני או קבוע של תאונת עבודה, חשוב שתדעו מהן הזכויות שלכם וכיצד צריך לפעול כדי למצות אותן. אז איך צריך לפעול ולהתנהל? הנה כמה עצות טובות:

הגשת תביעה לחברות הביטוח ולביטוח הלאומי

בישראל תושבים שמשלמים את דמי הביטוח הלאומי שהם חייבים בכל חודש, זכאים לזכויות מסוימות  ממוסד זה כמו פיצויים, גמלה, קצבה, קבלת דמי אבטלה וכולי. במקרה של אבדן כושר עבודה: חשוב למצות את הזכויות מול המוסד לביטוח לאומי ומול חברות הביטוח הפרטיות שמהן רכשתם פוליסת אבדן כושר עבודה.

כדי להתחיל, מומלץ לגשת אל רופא תעסוקתי על מנת שיבדוק את הפגיעה שבגללה אינכם יכולים לעבוד. הרופא עליו לסכם את התוצאות של הבדיקה בדוח חוות דעת. מסמך זה יקדם אתכם אל תוצאות טובות מבחינת מיצוי הזכויות שלכם.

במידה והייתם מעורבים בתאונה כלשהי במקום העבודה, מחוץ לה, או בדרך חזרה או אל מקום העבודה: יש למלא טופס בקשה לקבלת פיצויים/ גמלה/ קצבה או כל פיצוי מתאים שמקנות חברות הביטוח הפרטיות ואת הזכויות שמציע המוסד לביטוח לאומי. במרבית המקרים חברות הביטוח הפרטיות ישלמו לנפגע עד 75 אחוזים מהשכר שמבוטח ע"פ הפוליסה ולאחר מכן יעבירו תשלום של 20 אחוזים של שכר מתוך פרמיות שהופרשו על ידי המעסיק לקופת הפנסיה.

התנהלות בעת אבדן כושר עבודה

במידה ונפגעתם בתאונת עבודה, חשוב להגיש תביעה שמצורפים אליה כל הטפסים והדוחות לביטוח הלאומי ואל חברות הביטוח. את הטפסים של הביטוח הלאומי אפשר להוריד מהאתר או למלא און ליין באתר. גם חברות הביטוח הפרטי מספקות טפסים און ליין.

המסמכים שתצרפו חייבים לכלול חוות דעת רפואית, תלושי משכורת של השנה האחרונה, טפסי תביעה שיש למלא ע"פ ההנחיות, היסטוריה רפואית ופירוט אחוזי נכות זמניים או קבועים במידה וכבר נקבעו לכם כאלה מהמוסד לביטוח לאומי (ניתן להגיש תביעת נכות מהמוסד לביטוח לאומי שיקבע את גובה הנכות). גובה הפיצויים שתקבלו יחושב ע"פ הממוצע של המשכורות שלכם, ע"פ תוצאות ומסקנות של הוועדה הרפואית (אליה כדאי להגיע עם מלווה או עו"ד שייצג אתכם בוועדה) וכלל המסמכים שציינו. בין היתר תצטרכו למלא טפסים שמפרטים את המקרה שבו נפצעתם עליו חתומים המעסיק ועדים שהיו במקום.

במידה ואתם מעסיקים שחלה תאונה בעסק שלהם, בדקו מול חברת הביטוח מה מכסה הפוליסה וכיצד אפשר לכסות על הנזקים ולפצות את העובד במקרה של הגשת תביעה. העזרו במומחים כמו יועצי ביטוח ועורכי דין שיספקו מידע חשוב אודות התנהלות נכונה במקרה כזה או אחר.